Illustratie Free Heri Heri met ingekleurde iconen van personen.

Free Heri Heri in Utrecht

E Eten verbindt en heelt. Samen met KIP Republic introduceren we Free Heri Heri in Utrecht: een traditionele maaltijd die door totslaafgemaakten werd gegeten. Het gerecht staat symbool voor veerkracht en vrijheid.

Heri heri betekent helen, een belangrijk element in de herdenking en viering van het trans-Atlantische slavernijverleden. In die tijd ontwikkelden de tot slaaf gemaakte mensen het gerecht Heri Heri. Dit bestaat uit aardvruchten, cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (bakkeljauw) en een  gekookt ei. Met het project Free Heri Heri zorgt KIP Republic dat door heel Nederland maaltijden worden uitgedeeld ter nagedachtenis van de slavernijgeschiedenis. In 2022 werden maar liefst 20.000 porties uitgedeeld in negen provincies.

Locaties Utrecht

Op 30 juni en 1 juli kun je Heri Heri op verschillende plekken in Utrecht halen.

Vrijwilligers gezocht

KIP Republic organiseert op 21 juni en op 26 juni afhaalmomenten van de boodschappen bij de Hub in Utrecht. Dit is bij Stadsschouwburg Utrecht Lucasbolwerk 24. Hiervoor zijn ze op zoek naar 6 vrijwilligers per tijdslot willen helpen met het sorteren en uitdelen hiervan. 

Het tijdslot op 21 Juni is 9.00-12.00 en van 13.00 -16.00

En het tijdslot op 26 juni is van 11.00-14.00. 

Wil jij helpen? Mail naar alachman@kiprepublic.com

 

KIP Republic

Stichting KIP Republic is een creative collective met als doel een platform te bieden voor allerlei verhalenvertellers binnen en buiten de culturele sector. Deze vertellers zijn verbonden door gedeelde waarden en staan voor een veilige en inclusieve samenleving voor iedereen. Free Heri Heri For All is een initiatief waarmee KIP Republic 1 juli 1863, de dag van de afschaffing van het Slavernijverleden op eigentijdse en verbindende wijze herdenken en vieren. Deze dag staat ook wel bekend als Keti Koti, Dia Di Lucha Pa Libertat en Emancipation Day.

Bekijk hier meer over Free Heri Heri

Formulier wordt verzonden

Moment geduld aub