Oud-Utrecht Jubileum Wijkentoer in Lombok

Zondag 02 juli 11:00 - 18:00
Genre Theater, Stadswandeling
Entree Gratis

O Oud-Utrecht organiseert hun 100-jarig jubileumfeest op 2 juli in de wijk Lombok in samenwerking met het straatnamenproject De Bitterzoete Route, Art.1 Midden Nederland en het Lombok Archief. Het jaar 2023 is tevens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en daarom is er op deze dag na 1 juli, extra aandacht voor de koloniale geschiedenis die de wijk kenmerkt.

Op deze dag wordt de nieuwe Bitterzoete Route folder feestelijk gepresenteerd met een handige korte route beschrijving op papier naast de linkwww.Bitterzoeteroute.nl!

Speurtocht voor Kids 

in samenwerking met DOCK (11.00 tot 15.00 uur).

Je kan die speurtocht zelfstandig op papier afhalen bij Arlinie bij de info stand en weer inleveren voor een leuke attentie!!! 

Je kun de speurtocht later ook downloaden via www.oud-utrecht.nl/agenda/evenement/804-jubileum-wijkentour-lombok

KIDS kunnen het ook samen doen met jongerenwerker Sanae om 13.30 uur. Reserveren is mogelijk via onderstaande link: Inschrijven voor de speurtocht met Sanae om 13.30 uur Of kom gewoon langs en vul de vrije plekken op.

3 Historische wandelingen met gidsen: De Bitterzoete Routes

Start om 11.00, 13.00 en 14.30 uur

Met aandacht voor kenmerken koloniale geschiedenis en sporen van slavernijverleden in en om de wijk.

Als je zeker wilt zijn van een plekje bij de wandeling reserveer die dan via www.oud-utrecht.nl/agenda/evenement/804-jubileum-wijkentour-lombok of kom gewoon langs en vul de vrije plekken op.

 

Muziek: We vieren Keti Koti met Aleke band Agi Pii Sii

o.l.v. Alfred Agwenti. Aleke is dansmuziek uit het binnenland van Suriname. Agi Pii Sii speelt al meer dag 30 jaar in Utrecht en omstreken. De band speelt om 12.00 uur en om 14.00 uur.

 

Wijkgeschiedenis: Pub Quiz (in de Zagerij)

met Koos Marsman (Utreg Kwis) en Abdulal Hussein (De Voorkamer). Start 16.00 uur

Wat heb je onthouden van de Historische wandelingen of welke zaken zijn nog meer boeiend om met elkaar te delen? Koos en Abdulaal komen met Bittere en Zoete vragen over Lombok toen en Lombok nu...Jubilaris Oud Utrecht geeft mooie prijzen aan de winnaars. Reserveren voor de Quiz is mogelijk via www.oud-utrecht.nl/agenda/evenement/812-quiz-in-lombok-16-00.

Of kom gewoon langs en vul de vrije plekken op.

Einde programma: 18.00 uur

Formulier wordt verzonden

Moment geduld aub